Van 15 augustus-15 oktober  2021 in het Museum van de Vrouw In Echt-Susteren. 

Creatrix Mundi Madama

Op 19 september 2021 om 14.00 uur geeft Madam een inleiding bij haar werk. Van harte Welkom. Toegang gratis

Madama heeft in deze tentoonstelling extra accent gelegd op de vrouw, als muze, vriendin, Godin, het kosmisch vrouwelijke in de natuur en de Schepping.

Thema’s die een integratie laten zien van ziel en lichaam, verschillende culturen etc. Vanuit haar Indische achtergrond heeft Madama zelf die zoektocht afgelegd naar het eigen vrouw zijn in deze wereld en de wijdere betekenis ervan in mystiek, religies en culturen.
De Godin zit in de natuur, in je relatie, in jezelf, in het heelal, de ruimte rondom de aarde, het Veld.
Het is een onzichtbaar begrip net als de lucht maar toch aanwezig, de levensgeest. Zij is de grote inspirator, die er altijd was, is en zal zijn. In alle culturen is zij vertegenwoordigd; van de Zwarte Madonna tot de meest kosmische aanwezigheid, de Shekinah in de Joodse cultuur, de geest Gods op aarde.
Tegelijkertijd is zij zo transparant als de hoogste trilling, maar ook als de meest grove klei.
Het 2 zijdig beschilderde doek de Bruidswade vertegenwoordigt de Bruid als transparante huid. Zij draagt het kleed van de Levende Geest. Zij draagt een sluier omdat zij ‘ontsluierd’ moet worden.
Het kosmisch vrouwelijke kun je niet ‘pakken’ Pas als het er niet is, ervaar je de leegte, de zielloosheid. Zij is de leven schenkende energie de alles doordringt.
Anima en Creatrix Mundi.

In deze expositie is de zoektocht naar de Godin vanuit verschillende culturen en ervaringen belicht. In vele vormen, formaten en technieken, van gouache, acryl tot digitale print over een periode van bijna 50 jaar 
De expositie is van 1 augustus – 15 oktober 2021 in Museum van de Vrouw, Plats 1, Echt-Susteren. Woensdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur