MADAMA exposeert in de Kopermolen Vaals
Finissage met KLANK KLEUR CONCERT door Madama zondag 17 november 2019 15.00-17.00 uur in de Kopermolen. Toegang vrij incl. consumptie.

Onder het genot van een drankje vertolkt Madama op verzoek van het publiek haar schilderijen en objecten uit de expositie in de Kopermolen. De laatste dag en de laatste kans om haar werk te zien en haar te horen spelen op de vleugel. Zoals Moessorgski in Pictures of an Exhibition de schilderijen van Viktor Hartman verklankte in pianomuziek, zo verklankt Madama haar eigen schilderijen in een eigen klanktaal. Het publiek speelt een belangrijke rol, zij bepalen de te spelen schilderijen van de expositie. Maria van der Hoeven, voorzitter van de Stichting Kopermolen, zei tijdens de opening: Jij BENT de muziek.
Madama is beeldend kunstenaar, musicus en dichter. Zij heeft concerten gegeven in binnen- en buitenland, en haar eigen stijl ontwikkeld. Authentiek en gepassioneerd laat zij de energie van het beeldend werk stromen.

De Nieuwe Stroming: Madama Modern Sacred Art from the Heart

De zoektocht van Madama naar Essentie vertaalt zich in Creativiteit geïnspireerd door Spiritualiteit en uitgewerkt in Empowerment. Het motto is dan ook: Madama Art=Overdracht van levenskracht: ofwel de Energetische werking van de kunst staat centraal. De inhoud bepaalt de vorm waardoor in het werk van Madama stijlbreuken voorkomen zoals een briljant geslepen diamant alle kleuren selecteert, maar toch transparant blijft. Het werk van Madama is figuratief, iconisch abstract oftewel Transfiguratief. In deze tentoonstelling worden 3 monumentale werken geëxposeerd van de 'Kleurentempel' die totaal uit 12 werken bestaat. De expositie laat een staalkaart zien van het veelzijdige werk van Madama zoals 2 zijdig beschilderde ongespannen doeken, portretten, schilderijen, krachtcirkels en assemblages uit verschillende periodes.

Tentoonstelling tot en met 17 november 2019 Opening en expo vrij toegankelijk.
Von Clermontplein 11, Vaals

Overzicht expositie Kopermolen Vaals met 3 grote doeken uit de Kleurentempel

expo1

Interview tijdens opening door Maria van der Hoeven met Madama

Opname van eerste nummer tijdens afsluitend concert op 17 november 2019

Opname van laatse nummer tijdens afsluitend concert op 17 november 2019

 

 

 

 

Madama Modern Sacred Art from the Heart

Overzichtstentoonstelling 24 juni - 31 juli 2016 | ECI cultuurfabriek Roermond, Eci 13

Zie deze UNIEKE FILM  

In deze overzichtstentoonstelling werden Madama's drie disciplines: Beeldende kunst, muziek en tekst integraal gepresenteerd en o.a. in een ruim 10 uur durend doorlopend cross over project zichtbaar: 366 beelden/schilderijen zijn tot stroming getoonzet in de pianoklanken en de stralende teksten in beeldend werk omgezet. Daarnaast is ook een verslag van de opening en een filmportret van Madama te zien.

Filmpje Introductie Madama in atelier Maria Hoop

Filmpje opening expositie door mevr. Rianne Donders, burgemeester van Roermond

https://www.youtube.com/watch?v=dGhaBx2_bcM

ACHTERGROND EXPOSITIE

'Op het snijvlak van kunst en leven je wezen vormgeven'.

Ik heb de kunst geofferd aan het zoeken en vinden van het IK BEN en het IK BEN tot kunst verheven.
Het resultaat is deze tentoonstelling.
Kunst als middel tot zelfrealisatie, een levenspad. De TAO of het pad door de expostaat in het teken van transformatie, van donker naar licht.
Een alchemistisch proces om de steen der wijzen = het philosophisch goud te vinden. Dit proces bevat 3 stadia, van het zwart: het onbewuste naar het wit van de opheldering en het rood van de realisatie. Dit vind je terug in de kleuren van de collages en andere werken om bij het goud van je authenticiteit te komen. Je levend IK BEN dat alles doordringt en overstijgt en verbindt.

Wat betekent het om een scheppend en creatief mens te zijn, niet alleen in de beperkende betekenis van kunst maar ook in het dagelijks doen en laten met als levensfilosofie: voortdurende vernieuwing. Kunst als bezielde materie, alles is trilling =energie. Dit leidde tot het ontwikkelen van drie disciplines: Beeldende kunst, Muziek en Tekst. In deze overzichtstentoonstelling worden deze integraal gepresenteerd. In de ruim 10 uur durende muzikale totaal compositie ‘De Nieuwe Stroming, Kunst als Medicijn van Zijn’ met als muziek sleutel de IK BEN Code, die tegelijkertijd de verbindende factor en kantelpunt is tussen het boek en de tekst. En ook in de presentatie van het nieuwe boek: De TAO van het IK BEN. De Tao is het pad als bron en regulerend principe.

Madama Art is figuratief en abstract oftewel Transfiguratief. De uitingsvormen zijn zeer divers en worden zowel chronologisch als thematisch gepresenteerd. Tekeningen, collages, schilderijen, objecten, assemblages, 2 zijdig beschilderde ongespannen doeken. De werken uit de 4 boeken* van Madama laten het scheppingsverhaal beeldend zien.

*HEMELPOORTEN, IK BEN MARIA HOOP, DE NIEUWE STROMING en DE TAO VAN HET IK BEN.

Uitnodiging-Madama-V