Madama Art

Madama Modern Sacred Art from the Heart

Overzichtstentoonstelling 24 juni - 31 juli 2016 | ECI cultuurfabriek Roermond, Eci 13

Zie deze UNIEKE FILM  

In deze overzichtstentoonstelling werden Madama's drie disciplines: Beeldende kunst, muziek en tekst integraal gepresenteerd en o.a. in een ruim 10 uur durend doorlopend cross over project zichtbaar: 366 beelden/schilderijen zijn tot stroming getoonzet in de pianoklanken en de stralende teksten in beeldend werk omgezet. Daarnaast is ook een verslag van de opening en een filmportret van Madama te zien.

Filmpje Introductie Madama in atelier Maria Hoop

Filmpje opening expositie door mevr. Rianne Donders, burgemeester van Roermond

ACHTERGROND EXPOSITIE

'Op het snijvlak van kunst en leven je wezen vormgeven'.

Ik heb de kunst geofferd aan het zoeken en vinden van het IK BEN en het IK BEN tot kunst verheven.
Het resultaat is deze tentoonstelling.
Kunst als middel tot zelfrealisatie, een levenspad. De TAO of het pad door de expostaat in het teken van transformatie, van donker naar licht.
Een alchemistisch proces om de steen der wijzen = het philosophisch goud te vinden. Dit proces bevat 3 stadia, van het zwart: het onbewuste naar het wit van de opheldering en het rood van de realisatie. Dit vind je terug in de kleuren van de collages en andere werken om bij het goud van je authenticiteit te komen. Je levend IK BEN dat alles doordringt en overstijgt en verbindt.

Wat betekent het om een scheppend en creatief mens te zijn, niet alleen in de beperkende betekenis van kunst maar ook in het dagelijks doen en laten met als levensfilosofie: voortdurende vernieuwing. Kunst als bezielde materie, alles is trilling =energie. Dit leidde tot het ontwikkelen van drie disciplines: Beeldende kunst, Muziek en Tekst. In deze overzichtstentoonstelling worden deze integraal gepresenteerd. In de ruim 10 uur durende muzikale totaal compositie ‘De Nieuwe Stroming, Kunst als Medicijn van Zijn’ met als muziek sleutel de IK BEN Code, die tegelijkertijd de verbindende factor en kantelpunt is tussen het boek en de tekst. En ook in de presentatie van het nieuwe boek: De TAO van het IK BEN. De Tao is het pad als bron en regulerend principe.

Madama Art is figuratief en abstract oftewel Transfiguratief. De uitingsvormen zijn zeer divers en worden zowel chronologisch als thematisch gepresenteerd. Tekeningen, collages, schilderijen, objecten, assemblages, 2 zijdig beschilderde ongespannen doeken. De werken uit de 4 boeken* van Madama laten het scheppingsverhaal beeldend zien.

*HEMELPOORTEN, IK BEN MARIA HOOP, DE NIEUWE STROMING en DE TAO VAN HET IK BEN.

Uitnodiging-Madama-V