De TAO van het IK BEN, Splendor Solis, de Stralende Kracht van de Zon in jezelf.  Het nieuwste boek van Madama is een 'tijdloos document van adembenemende schoonheid. Artistieke metaphysica ten dienste van een verdwaalde mensheid', aldus Niels Brummelmans in Paravisie juli 2016. Een modern getijdenboek met met 26 afbeeldingen en teksten die je op je in kunt laten werken. Een inspiratieboek dat je uittilt boven je dagelijkse bewustzijn en je in een andere dimensie brengt, een dimensie van schoonheid, waarheid en liefde. Voorbij de waan van de dag besef je wat er werkelijk toe doet in het leven, een boek om op elke bladzijde stil te staan en hardop te lezen zodat je het ritme en de cadans van de teksten in je opneemt. Minder is meer, een klein stuk tekst geeft voldoende voeding voor reflectie.

'Dit boek geeft naast een aantal afbeeldingen een dichterlijke expressie van mystieke beleving. Mogen velen hier inspiratie vinden voor hun innerlijke reis.'
Prof. Dr. H. Johannes Witteveen, ex-minister Financiën, ex-voorzitter IMF, Karimbakhsh, Soefi meester

'Haar schilderijen nodigen uit om binnen te treden - haar verzen moet je mondjesmaat lezen, Lectio divina, als een soort Middeleeuws brevier, zoals ze zelf aangeeft.'
Fons Elders, em. professor 'theory of world views'

Eerste druk 2016
ISBN 978 94 91748 48 6
Gebonden, 216 blz.
Te bestellen via boekhandel en Madama Art, 33 euro incl. verzendkosten. U krijgt dan een persoonlijke boodschap.

pdfartikel_Paravisie_juli_2016.pdf

Lezing n.a.v. DE TAO van het IK BEN

In deze interactieve lezing legt Madama een verbinding tussen Oosterse mystiek en westerse spiritualiteit. De TAO van het IK BEN is een boek dat je telkens weer herinnert aan de essentie van dit leven. Het pad van zelfverwerkelijking. Madama is dit pad gegaan door op het snijvlak van kunst en leven haar wezen vorm te geven.

Madama zal na de pauze ingaan op wat is jouw TAO, welk pad ga jij?

De TAO of het pad 
staat in het teken van transformatie, van donker naar licht.
Een alchemistisch proces om de steen der wijzen = het philosophisch goud te vinden. Dit proces bevat 3 stadia, van het zwart: het onbewuste naar het wit van de opheldering en het rood van de realisatie. HEMELPOORTEN, het eerste boek van Madama staat in het teken van dit proces. De TAO van het IK BEN is het eindresultaat om bij het goud van je authenticiteit te komen.
Splendor Solis: de stralende kracht van de Zon in jezelf. Je levend IK BEN dat alles doordringt en overstijgt en verbindt. Kunst als middel tot zelfrealisatie, een levenspad.

Wat betekent het om een scheppend en creatief mens te zijn, niet alleen in de beperkende betekenis van kunst maar ook in het dagelijks doen en laten met als levensfilosofie: voortdurende vernieuwing.

De-tao-van-het-ik-ben