Wat is MAMMSA? Beleidsplan

Creativiteit, Spiritualiteit, Empowerment

‘Op het snijvlak van kunst en leven je wezen vormgeven’.

De Stichting Madama Movement Modern Sacred Art is opgericht om de visie, in de betekenis van het zien van de werkelijkheid als een bezielde eenheid die zich uit in de dynamiek der tegenstellingen wat een voortdurend proces is en wat wij Modern Sacred Art noemen als beleving door te geven.

MAMMSA komt voort uit het 50 jarig multi disciplinaire kunstenaarschap van Madama. Door alle stijlbreuken heen is de rode draad: 'Overdracht van Levenskracht'. Wat betekent het om een scheppend en creatief mens te zijn, niet alleen in de beperkende betekenis van kunst maar ook in het dagelijks doen en laten met als levensfilosofie: voortdurende vernieuwing. Kunst als bezielde materie, alles is trilling =energie. Dit komt tot uiting in drie disciplines: Beeldende kunst, Muziek en Tekst. De integratie en verwerking van persoonlijk leven in een universeel beeld.

Sacred Art onderscheidt zich van traditionele religieuze Sacred Art. Het is Modern/ eigentijds. Het is niet gebonden aan een stijl maar staat voor: De Nieuwe Stroming, Kunst als Medicijn van Zijn. Kunstuitingen kunnen figuratief, transfiguratief, abstract of cross over zijn maar hebben gemeenschappelijk de energetische en helende werking. . “Het is de taak van kunst om een heldere visie op de werkelijkheid uit te drukken” Piet Mondriaan. Het is herkenbaar in het werk van o.a. Rembrandt, Michelangelo, Van Gogh, Rothko, Niki de St. Phalle, Frida Kahlo.

De activiteiten van de Stichting bestaan uit:
Het organiseren van exposities en het geven van lezingen, en alle werkzaamheden
die bijdragen aan het bekend maken van Madama Movement Modern Sacred Art en het verbinden van kunstenaars die in dezelfde traditie werken. De term Movement verwijst naar het in gang zetten van een beweging die deze visie op kunst deelt en uitdraagt.

 

Het bestuur van de Stichting bestaat uit :
Margareth Adama, (Madama), voorzitter, kunstenares, auteur, musicus en coach. Haar motto is Kunst is Levensenergie en in die zin heeft zij altijd via haar werk een bijdrage willen leveren aan ‘empowerment’ van degenen die met haar werk in aanraking komen.

Dr. Ida Guinee, andragologe, penningmeester. Zij ziet de combinatie Leiding Nemen en Spiritualiteit. terug in het werk van Madama en ondersteunt haar gehele oeuvre al ruim 30 jaar.

Mevrouw Mr. J. Duttenhofer, secretaris, is geraakt door het werk van Madama, haar vroege meer figuratieve werk maar ook de krachtige werken waarin half edelstenen zijn verwerkt. Zij volgt Madama al ruim 30 jaar.

Mevrouw H. Ras, algemeen bestuurslid, weet het werk van Madama goed te verwoorden, zij doorziet de gelaagdheid en diepere betekenis van een werk.

Het vermogen van de Stichting wordt gevormd door:
a. subsidies en legaten
b. schenkingen, erfstellingen en legaten
c. alle andere verkrijgingen en baten.

Verkregen kunstwerken worden gewaardeerd op basis van vervaardigings kosten /benodigdheden/materialen e.d. en niet op de ‘commerciële’ waarde van de werken. Alle inkomsten van de Stichting worden aangewend voor het bereiken van de doelstelling nl. het uitdragen van de visie Modern Sacred Art en het zichtbaar maken van de collectie voor een breed publiek middels exposities, lezingen, digitale middelen etc.

De Stichting heeft geen winstoogmerk. De bestuurders ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden

Voor meer informatie over MAMMSA: Dr. Ida Guinee, Diergaarderstraat-West 15, 6105 CJ Maria Hoop Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-22620793  

KvK nr 86107631, RSIN 863863565.