Madama Modern Sacred Art

 ‘Ik heb de Kunst geofferd aan het zoeken en vinden van het IK BEN en het IK BEN tot Kunst verheven’.

‘Ik heb de Kunst tot haar essentie willen terugvoeren door de inspiratie zelf te installeren via mijn verschillende uitingsvormen beeldend, muzikaal en poëtisch, een Installatie van Inspiratie’.Madama

 

Schilderij 'Source of Wealth' acryl op doek, 80 x 120 cm, 2011

Voor mij is Kunst een middel tot Zelfrealisatie, een levenspad.

De vraag: ‘hoe kan ik inspiratie direct ‘exposeren’ c.q. overbrengen’ is de leidraad in de ontwikkeling van mijn gehele oeuvre. Een transformatieproces om uiteindelijk bij het goud van je authenticiteit te komen. Je levend IK BEN dat alles overstijgt en verbindt. Je levend IK BEN is uiteindelijk niet iets waar je aan vast kan houden, geen identificatie met de situatie.

Schilderen is per definitie keuzes maken, loslaten, verwijderen en weer doorgaan. Een spiegel voor het innerlijk transformatie proces dat zich telkens vernieuwt.

Daarom is mijn beeldend werk ook zo veelzijdig, zowel transfiguratief als abstract. Het kent vele stijlbreuken en is steeds in ontwikkeling. De kracht van verandering en verandering als kracht.

Mijn intentie is dat het werk een ervaring/inspiratie overbrengt van een wereld van schoonheid en waardigheid en jij een relatie krijgt met de oneindigheid vanuit een innerlijk perspectief. ‘Overdracht van Levenskracht’. Niet vastgezet in een stijl maar een zee van mogelijkheden. 'De Nieuwe Stroming, Kunst als Medicijn van Zijn'.

Van beeldende kunst naar helende kunst.

Ik maak werk in alle formaten van klein tot monumentale doeken. Tekeningen, collages, schilderijen, krachtcirkels, ritual art objecten, assemblages en 2 zijdig beschilderde ongespannen doeken.

De schilderijen en overige werken op papier zijn voornamelijk in acryl. In het verfgebruik komt mijn Indische achtergrond naar voren: iriserende pigmenten, goud en zilver, mixed media, gelaagd met een rijk patina. Mijn oeuvre betaat uit meer dan 2500 werken waarvan hier slechts een klein deel getoond wordt. Mijn beeldende kunst bevindt zich in particuliere en overheidscollecties en wordt zowel in binnen- als buitenland tentoongesteld o.a. Spanje, Duitsland, VS, Curaçao.

Heeft u interesse in een Madama aarzel niet om contact op te nemen. Rekening houdend met uw wensen kom ik altijd tot een aantrekkelijk aanbod van meerdere werken waaruit u kunt kiezen. Succes verzekerd. Mijn werk is te koop van 100 euro tot vanaf 15.000 euro

De Stichting Madama Movement Modern Sacred Art (MAMMSA) beheert mijn kerncollectie en gedachtegoed zie mammsa.nl


In de volgende presentatie in pdf's geef ik een eerste indruk van de veelzijdigheid van mijn werk uit de recente periode: De Kleurentempel, Schilderijen, Zelfportretten, Collages, Ritual Art Objecten, Krachtcirkels.

KLEURENTEMPEL.pdf

SCHILDERIJEN.pdf

ZELFPORTRETTEN.pdf

COLLAGES.pdf

RITUAL_ART_CONSTRUCTIONS.pdf

KRACHTCIRKELS.pdf

 

Review

Een ontroerende ontmoeting met kunst en een kippenvel moment.

Dat gebeurde toen ik op zoek was naar een schilderij, en ik terecht kwam bij Madama in Maria Hoop. Een afspraak gemaakt en mijn wens aangegeven wat ik zocht qua kleur en maat. Bij aankomst in Paradama da Esparanza werd ik getroffen door de bijzondere sfeer. Een huis van, voor en vol met kunst, een prachtige rustgevende tuin, een atelier met de uitstraling van een tempel.
Madama had een aantal schilderijen klaar gehangen voor mij. Ik werd direct aangetrokken door één ervan. Mijn ontmoeting met het werk ‘Structures of Transformation, Rubedo’ was een kippenvel moment. Het was voor mij heel duidelijk voelbaar dat de intentie als energie door Madama op het doek gezet was. De rode en gouden gloed vibreerde, de diepte raakte mij. Op zo’n moment weet je dat het helemaal past. Ik ben nu de trotse eigenaar van een geweldig schilderij en kan hier elke dag van genieten.

Corine G.

Film: Overzichtstentoonstelling 'Madama Modern Sacred Art' met toelichting van Madama bij de werken. 

Hoe kunnen we samen verder gaan?