Carmen Amaya

Ritual Art Construction, Hommage aan Carmen Amaya, beroemde Spaanse Flamenco danseres.

Wat zie je in deze Hommage, waar staan al deze elementen voor? We brengen het beeld tot leven!

De Hommage aan Carmen Amaya is een voorbeeld van Modern Sacred Art. Ik heb een serie Ritual Art objecten gemaakt. Jarenlang bewaar ik objecten die nu een compositie vormen.
Waarom is dit Modern Sacred Art?

Elk object heeft een verhaal en tezamen zijn ze in een betekenisvolle samenhang gebracht.
Het is ook Ritual omdat het proces van compositie en verbinding een rituele betekenis heeft nl. energie opwekkend en de ziel van Carmen Amaya eert samen met Yemaya, de Godin van de zee o.a. in de Yoruba cultuur.

De foto van Carmen Amaya heb ik zelf genomen toen wij in haar huis waren in Begur. Het is het middelpunt van deze Hommage aan de Spaanse cultuur en aan de aarde.

De stier is ook altijd een symbool geweest van de aarde en niet alleen van eeuwenoude rituelen vanaf o.a. de Phoenicie/Kreta/Egypte. Ook als pure scheppende energie is de stier symbool, los van offerdier om de dood te overwinnen.

Picasso was om die reden ook gefascineerd door die strijd tussen leven en overwinnen van de doodskrachten, vandaar in het midden het ijzeren object ‘als een stier’ waarvan de hoorns dan weer een soort zeester/octopus zijn en op de stier weer Yemaya als de Godin van de Zee en beschermster zoals Maria van de Hemelse Zee. De veren van de waarheid sieren het ‘mythisch embleem,’ omdat het leven wordt doorgegeven door al deze verschillende krachten.

De penseel staat dan ook voor het ‘herscheppende’ samen met de lepel die uit zee is gevist  en ons voedt door het navelkoord, dat als een anker ons verbindt met haar Rijk, de schelp, de Mariamantel met het kristal van zuiver gouden licht als bron van de Godin en het omnidimensionele leven. Het navelkoord is het levende woord dat zingt, trilt als in de muziek der sferen door alle dimensies heen. De aarde trekt haar aan als een magneet en ontvangt de oranje positieve energie, die zij in de onderste schelp volledig aardt in de wereld van de diversiteit in tegenstelling tot de bovenste Jacobsschelp/vrouwenmantel met de Ene gouden kristal.

De aarde zelf zit aan de linkerkant van het magneet met de kroon en gouden cirkel, want zonder haar is schepping in manifestatie onmogelijk.

Het plamuurmes/werktuig met de vlinder waarop staat geschreven Joy is de ontwikkeling door (de kunst van) zelfrealisatie die wij van rups tot vlinder mogen meemaken.

Het hartje, de ankers, de verftube zijn alle instrumenten om dit grote werk te mogen voltooien dit alles onder auspiciën van de zon die ons de kracht geeft ook als voeding zoals de bijen het stuifmeel opzuigen van de bloemen en ook de honing van het ‘bewustzijn’ ontwikkelen zo is ons pad van stardust en 5D Daily, Divine, Devotion, Discipline, Dance in het tableau vivante dat via het interface

boven Carmen Amaya ons weer terugvoert naar de oorsprong van het mystieke rijk, dat nergens anders is dan binnen in de donkere dans, in de diepte van het ravijn tot het hervinden van de uiterste vrijheid; het soeverein domein

Ik ben geest
altijd geweest
er is geen tekst 
er is feest.

Alegria/Joy

Ritual Art Construction, Tradition d’Atelier Joy/Alegria  mixed media on board 56,5 x42,5  cm incl. lijst 2022 Te koop 2200 euro Betaling in termijnen in overleg mogelijk.

Ter meditatie Madama Medicine Art Music

Voel je je aangesproken om meer te weten over Madama Movement Modern Sacred Art Contact ons en plan gratis telefonisch gesprek in van 15 minuten.

Wil je ons steunen om dit werk te blijven voortzetten, doneer als vriend van Madama Movement Modern Sacred Art (MAMMSA)

Volg ons op Instagram  en Facebook

Volg ons op youtube